Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Pe lângă proiectele de infrastructură, o restanță a relațiilor noastre cu România a fost dezvoltarea relațiilor economice

  • 01 Martie 2023 18:04
0%
00:00:00
00:00:00

Prima vizită oficială a premierului Dorin Recean efectuată astăzi, 1 martie, în România este una simbolică, un semnal că relația cu acest stat este una prioritară și de o importanță majoră pentru nou prim-ministru. Comentatorul politic Ion Tăbârță, a explicat, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, că este firesc faptul ca primă vizită a noul premier al R. Moldova să fie anume la București.

Totodată, el consideră că pe lângă proiectele de infrastructură cu România, Guvernul Recean va atrage o atenție deosebită  relației economice, în cooperarea între state:

La nivel simbolic prim-ministrul Dorin Recean a transmis mesajul că de fapt România va fi acel partener strategic pe care în mod special se va baza Republica Moldova în realizarea politici sale externe.

Dacă ne referim la conținutul vizitei propriu-zise și dacă ne uităm la cei care îl însoțesc pe domnul Recean, înțelegem că Rep. Moldova, în mandatul Recean, în prima fază va avea drept scop să continue acele direcții ale cooperării moldo-române începute de către predecesoarea sa, Natalia Gavrilița, dar totodată va încerca să impulsioneze o serie de alte direcții și domenii. Pe lângă proiectele de infrastructură, o restanță a relațiilor noastre cu România a fost dezvoltarea relațiilor economice, și domnul Recean a spus că noi vom atrage mai multe investiții românești în Rep. Moldova. Eu cred că anume relația economică va fi acel domeniu al cooperării între cele două state pe care ministrul Dorin Recean va încerca să pună accent”, a declarat Ion Tăbârță.    

Dorin Recean s-a întâlnit la Palatul Victoria cu omologul său român Nicolae Ciucă, a avut întâlniri la Cotroceni, cu președintele României, Klaus Iohannis, precum și la întrevederi bilaterale cu președinta interimară a Senatului Alina Gorghiu, și președintele Camerei Deputaților a României, Marcel Ciolacu.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău