Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Oficialii europeni nu mai au nicio iluzie față de actualii conducători de la Chișinău, care declară una în ceea ce privește angajamentele UE, însă în realitate fac altceva

  • 27 Mai 2020 16:18
0%
00:00:00
00:00:00

Ora de Vârf - emisiunea din 27 mai.

UE nu mai are încredere în autoritățile Rep. Moldova și în mod special în actualii conducători de la Chișinău care una declară în privința angajamentelor asumate și în realitate fac cu totul altceva, susține analistul Ion Tăbârță.

Comentatorul a declarat în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău că oficialii europeni nu-și mai fac niciun fel de iluzii în privința autorităților moldovene și înțeleg că lucrurile se pot schimba odată cu schimbarea puterii și în general a clasei politice.

Oficialii europeni s-au deprins cu o anumită stare de lucruri în Rep. Moldova când declarații pro-europene sunt multe, dar cele realizate în fapte nici pe departe nu sunt în concordanță cu cele declarate. Oficialii europeni nu mai au nicio iluzie față de autoritățile Rep. Moldova, în special față de actualii conducători, care declară una în ceea ce privește angajamentele UE și parcursul european, însă în realitate fac altceva. Cred că Bruxelles-ul înțelege foarte clar că lucrurile se pot schimba odată cu schimbarea guvernării și, în general, a clasei politice”, a declarat Ion Tăbârță.

Comentariul analistului a fost făcut în contextul afirmației eurodeputatului român Siegfried Mureșan că Uniunea Europeană își dorește să ajute cât mai mult Republica Moldova și speră ca autoritățile de la Chișinău să nu fie un obstacol în dorința UE de a ajuta oamenii cât mai mult. Siegfried Mureșan a mai spus că R. Moldova ar putea primi între 800 de milioane de euro și un miliard de euro fonduri europene nerambursabile în perioada următoare, plus asistența macrofinanciară. Alocarea acestor bani va depinde, însă, foarte mult de încrederea politică în Guvernul de la Chișinău, a remarcat Siegfried Mureșan. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău