ORA DE VÂRF | Ion Tăbârță: Nu cred că vreun alt stat al UE poate avea vreo relație atât de specială cum o are România cu R. Moldova

  • 12 Martie 2020 17:03
0%
00:00:00
00:00:00

Ora de Vârf - 12 martie 2020.

Vizita premierului maghiar Viktor Orban la Chișinău are și o conotație geopolitică, în contextul în care conducerea Ungariei are anumite probleme în cadrul Uniunii Europene din cauza unor derapaje antidemocratice și, pe de altă parte, al apropierii dintre Budapesta și Moscova, a opinat expertul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău.  

„Pe filiera diplomației moldovenești, mergându-se pe anumite aspecte geopolitice, avem această vizită a lui Viktor Orban la Chișinău și întâlnirea lui cu premierul Ion Chicu și cu președintele Igor Dodon”, observă comentatorul politic. .

Totodată, expertul atrage atenția că anunțarea acestui parteneriat strategic cu Ungaria nu trebuie să fie în detrimentul Parteneriatului strategic cu România pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, a subliniat expertul Ion Tăbârță:

„Principalul e ca acest parteneriat strategic să vină să dezvolte relațiile economice, comerciale și de integrare europeană, cum s-a declarat, ale R. Moldova cu statele UE. Instituțiile democratice din Ungaria sunt destul de tari și rezistente și odată cu plecarea lui Viktor Orban de la cârma statului maghiar, Ungaria va reveni pe făgașul democrației. Iar acest parteneriat să vină să dezvolte aceste relații nu să le substituie, în detrimentul relațiilor R. Moldova cu România, pe fonul reticenței  la nivel de conducere politică dintre Chișinău și București. Orice ar face conducerea R. Moldova, nu cred că vreun alt stat al UE poate avea vreo relație atât de specială cum o are România cu R. Moldova”, a subliniat Ion Tăbârță, la Radio Chișinău.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău