Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Misiunea istorică a lui Igor Dodon este să semneze un act de soluționare a conflictului transnistrean, care să fie în parametrii planului Kozak de federalizare a R.Moldova

  • 14 Iulie 2020 16:07
0%
00:00:00
00:00:00

Instalarea posturilor militare ilegale pe Nistru face parte din planul regimului separatist de la Tiraspol de a-și întări prezența și controlul în zona de securitate și de a ocupa noi teritorii ale Republicii Moldova, atenționează expertul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău:

„Ceea ce face Tiraspolul este să-și întărească poziția. Este evident că se acționează după un anumit plan, care are mai multe etape și acum se folosește de această situație pandemică. Să nu uităm că Tiraspolul nu o sigură dată a veni cu revendicări față de localități din stânga Nistrului subordonate administrativ Chișinăului. Tiraspolul controlează și anumite localități din dreapta Nistrului, în preajma orașului Tighina. Aceasta este una din explicațiile pentru apariția posturilor ilegale apărute peste noapte, ca ciupercile după ploaie.

De ce tace Dodon? – este o altă întrebare. Este foarte bine știut că Igor Dodon acționează ca factor de influență al Federației Ruse aici în R. Moldova. Mai mulți comentatori au spus că misiunea istorică a lui Igor Dodon este să semneze un act de soluționare a conflictului transnistrean, care până la urmă să fie în parametrii planului Kozak de federalizare a R.Moldova, sau ca Tiraspolul să aibă un drept de veto asupra politicilor Chișinăului. Pe acest segment lucrează Kozak în toate aceste întâlniri pe care le are cu Dodon.”

 

Emisiune „Ora de vârf” ia în dezbateri teme de actualitate din R.Moldova, din România și din străinătate și este difuzată în fiecare săptămână la Radio România Chișinău, de luni până joi, începând cu ora 14:20.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău