Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Misiunea civilă a Uniunii Europene care va veni la Chișinău va avea drept scop întărirea instituțiilor statului

  • 14 Martie 2023 17:18
0%
00:00:00
00:00:00

Misiunea civilă de consiliere a Uniunii Europene care va veni la Chișinău, va avea drept scop întărirea instituțiilor statului astfel încât să poată reacționa în cazul unor pericole și amenințări din exterior, dar și din interiorul Rep. Moldova, susține analistul Ion Tăbârță.

El a apreciat declarațiile de susținere venite din partea purtătorului de cuvânt al șefului diplomației europene, Peter Stano, care, în cadrul briefingului de luni la Bruxelles,  a spus că Uniunea Europeană va ajuta Chișinăul pentru a-și întări capacitatea de a rezista interferenței rău-intenționate a Federației Ruse, propagandei și atacurilor cibernetice cu scopul de a destabiliza situația din Rep. Moldova și a submina guvernarea pro-reformă și pro-europeană.

”În mod evident Rep. Moldova a rezistat și rezistă, sau cum a spus oficialul european, face față acestor provocări, anume datorită acestui suport pe care UE, partenerii de dezvoltare îl acordă statului nostru. Această misiune civilă UE de consiliere are drept scop major să întărească instituțiile statului, anumite instituții să fie fortificate cu capacități, inclusiv cu personal ca să poată reacționa în cazul unor amenințări, riscuri din exterior dar și din interiorul Rep. Moldova.  Noi am avut anumite instituții ale statului, cu un anumit personal, cu toate lacunele lor, dar care au fost însă decimate pe timpul regimului oligarhic al lui Plahotniuc. De aceea ca să inițiezi, să întărești capacitatea acestor instituții este nevoie și de personal. De aceea cred că un aspect foarte important este modul de selectare și pregătire a cadrelor, dar și modul de remunerare a cadrelor din cadrul instituțiilor”, a declarat Ion Tăbârță la emisiunea Ora de Vîrf de la Radio Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău