Ora de Vârf | Ion Tăbârță: În cazul demiterii cabinetului Chicu, doar Platforma DA și PAS au legitimitatea să formeze un nou guvern. Un partid este gată să-și asume actul guvernării, celălalt pare mai prudent

  • 10 Iunie 2020 14:55
0%
00:00:00
00:00:00

În cazul demiterii cabinetului condus de Ion Chicu, doar Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate au legitimitatea să formeze un nou guvern, a comentat pentru Radio Chișinău analistul politic Ion Tăbârță. Expertul crede că un nou guvern poate fi creat pe scheletul Platformei DA, având în vedere predispoziția celor două partide:

„Dintre cele două partide proeuropene, care au această legitimitate și susține externă de a forma un nou guvern, interes are doar Platforma DA, care a spus clar că este gată să-și asume actul guvernării, cu toate consecințele sale, într-o perioadă dificilă.

PAS pare mai prudent, prioritățile PAS ar fi alegerile prezidențiale și alegerile parlamentare anticipate. Ei cumva doresc o resetare a clasei politice.

Iar dacă vorbim despre posibilitatea formării unui nou Guvern și schimbarea Guvernului Chicu, actualmente, după cum stau lucrurile și după cum este dispoziția, tactica, strategia forțelor politice, cred că un nou Guvern poate fi creat pe scheletul Platformei DA.”

Ora de Vârf este o emisiune de dezbateri cu Corneliu Rusnac și invitatul permanent, comentatorul politic Ion Tăbârță.

Emisiune „Ora de vârf„ ia în dezbateri teme de actualitate din R.Moldova, din România și din străinătate și este difuzată în fiecare săptămână la Radio România Chișinău, de luni până joi, începând cu ora 14:20.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău