Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Federația Rusă încearcă să minimalizeze obținerea statutului de candidat la aderare pentru Rep. Moldova și Ucraina

  • 23 Iunie 17:40
0%
00:00:00
00:00:00

Federația Rusă încearcă să minimalizeze obținerea statutului de candidat la aderare pentru Rep. Moldova și Ucraina, și cel mai probabil va fi deranjată de acest act. Chiar dacă reacția nu este atât de virulentă ca în cazul aderării la NATO, Moscova nu privește cu ochi buni orice apropiere de Uniunea Europeană a statelor din fostul bloc sovietic.  Declarațiile au fost făcute de expertul Ion Tăbârță în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

”Federația Rusă, tot timpul, a avut reticență de orice mișcare spre vest a statelor din fostul spațiu sovietic. Desigur că reticența Federației Ruse nu este atât de mare, virulentă și bolnăvicioasă cum este în cazul tendinței unor state de a se integra în NATO, dar oricum, în mod sigur, Federația Rusă nu privește cu ochi buni apropierea Ucrainei, Rep. Moldova, altor state de Uniunea Europeană. Marea problemă este și ce nu înțeleg, apropo, mulți cetățeni de la noi  și reprezentanții ai unor partide, care poate doar se fac că nu înțeleg, Rusia nu reprezintă model de dezvoltare instituțională, nu reprezintă model de stat funcțional. Uniunea Europeană, cu toate metehnele sale, încearcă să dezvolte modele instituționale bazate pe libertăți, pe drepturi, pe bunăstare social-economică. Uitați-vă la nivelul de trai din statele UE, cu toate problemele lor și la nivelul de trai în Federația Rusă. Federația Rusă nu este un stat funcțional, este un stat bazat pe un regim autoritar”, a declarat  Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,9
Câțiva nori
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Mon
23
Tue
24
Wed
25
Thu
27
Fri
28
Arhivă Radio Chișinău