Ora de Vârf | Ion Tăbârță, despre Summitul Parteneriatului Estic: „Este foarte important că a fost recunoscut acest trio asociat. Însă, fiecare stat va avansa în relația sa cu UE în dependență de implementarea Acordului de Asociere”

  • 16 Decembrie 2021 17:55
0%
00:00:00
00:00:00

Este important că liderii celor 27 de state comunitare au recunoscut inițiativa trio-ului Republica Moldova - Ucraina - Georgia de a consolida cooperarea în scopul integrării europene, însă, relația cu Uniunea Europeană va fi determinată de implementarea Acordului de Asociere și de funcționarea statului de drept și a justiției, a atenționat comentatorul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău:

„Este primul Summit al Parteneriatului Estic unde avem acest trio asociat. Există această poziție unică a acestor trei state în relația cu Uniunea Europeană și ce este foarte important că a fost recunoscut acest trio asociat de către partenerii europeni. Însă, trebuie să înțelegem că oricum relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană vor fi la nivelul relației bilaterale între Chișinău și Bruxelles. Fiecare stat va avansa în relația sa cu Uniunea Europeană în dependență de implementarea Acordului de Asociere. Cel mai important – aceasta înseamnă funcționarea statului de drept, or foștii conducătorii ai Republicii Moldova nicidecum nu își doreau să funcționeze justiția.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău