Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Decizia CCM referitoare la Stadionul Republican înseamnă o revenire la normalitate, prin respectare acordului dintre Statele Unite și Guvernul de la Chișinău

  • 22 Iulie 2021 17:29
0%
00:00:00
00:00:00

Decizia Curții Constituționale referitoare la Stadionul Republican înseamnă o revenire la normalitate, prin respectare acordului dintre Statele Unite și Guvernul de la Chișinău, a subliniat comentatorul politic, Ion Tăbârță, invitat în cadrul emisiunii „Ora de vârf”, de la Radio Chișinău.

Această decizie a Curții este, de fapt, o revenire la normalitate, normalitate juridică, după acel tărăboi pe care l-au creat, în anumite scopuri politice, electorale, dar și economice, în decembrie anul trecut, socialiștii și cei de la Partidul Șor în Parlamentul Republicii Moldova. Guvernul Republicii Moldova a avut un acord încheiat cu SUA. Ne convine, nu ne convine această decizie, gata, deja avem o înțelegere interstatală. La nivel internațional nu se procedează în așa mod. Acest lucru încă o dată demonstrează cât de serioși noi suntem ca stat.

Pe acest teritoriu noi trebuie să înțelegem că, juridic, s-a stabilit un acord între cele două state, o tranzacție. Și, apropo, Ambasada SUA ne-a asigurat că noul sediu al ambasadei va fi construit cu păstrarea tuturor normelor și aspectelor urbanistice din zonă.

Miercuri, 21 iulie, Curtea Constituțională a declarată inadmisibilă sesizarea deputaților socialiști asupra legii cu privire la transmiterea terenului Stadionului Republican Ambasadei Statelor Unite ale Americii pentru sediul misiunii diplomatice. Partidul Socialiștilor a denunțat hotărârea Curții și amenință cu proteste.

Pe 29 iulie, Curtea Constituțională urmează să examineze alte trei sesizări ce vizează Stadionul Republican, depuse de deputați din Partidul Democrat, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate. Parlamentarii din cele trei fracțiuni au contestat legea votată pe 3 decembrie 2020 de PSRM - Șor, prin care a fost abrogată legea din 2018 ce autoriza vânzarea terenului Stadionului Republican Ambasadei Statelor Unite ale Americii pentru construirea unui nou sediu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău