Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Dacă vom avea o guvernare de stânga, în frunte cu socialiștii și comuniștii lui Dodon și Voronin, nu vom avea reforme

  • 19 Mai 2021 17:21
0%
00:00:00
00:00:00

Dacă după alegerile anticipate din 11 iulie nu vom avea un guvern care să implementeze reformele necesare Republicii Moldova, Chișinăul nu poate aștepta o îmbunătățire a relațiilor cu partenerii săi occidentali, subliniază comentatorul politic Ion Tăbârță.

Totodată, el atenționează în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că dacă forțele proeuropene nu obțin majoritatea în Parlament la alegerile din iulie, Republica Moldova riscă să alunece și mai tare în sfera de interese geopolitice ale Federației Ruse.

Dacă nu vom avea un guvern pro-european, care să-și dorească să realizeze reformele necesare R. Moldova și indicate în Acordul de Asociere, nu putem să ne așteptăm la o îmbunătățire, la o impulsionare a relațiilor noastre cu partenerii de dezvoltare.

Dacă vom avea o guvernare de stânga, în frunte cu socialiștii și comuniștii lui Dodon și Voronin, nu vom avea reforme, vom avea o guvernare la interesele unor persoane obscure, acum ascunse în actul guvernării, care au început să se formeze pe timpul lui Voronin, s-au consolidat pe timpul lui Plahotniuc, iar acum încearcă să-și mențină pozițiile. În aceste condiții nu putem aștepta reforme, nu putem aștepta îmbunătățirea situației interne.

Totodată, este un alt risc, să alunecăm în mreaja intereselor geopolitice ale Rusiei în regiune. De aceea, dacă dorim dezvoltarea R. Moldova, cu reforme reale, de schimbare, ca instituțiile statului să funcționeze inclusiv în domeniul justiției, avem nevoie de o altă guvernare. Avem nevoie de un Guvern pro-european autentic.

Ion Tăbârță consideră că în acest context este nevoie ca și alte partide de dreapta să acceadă în Parlament.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău