Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Campania electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale fost una murdară

  • 12 Noiembrie 2020 16:10
0%
00:00:00
00:00:00

Campania electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale a fost una murdară. În această perioadă, Partidul Socialiștilor, care îl susține pe față pe candidatul independent Igor Dodon, și-a îndreptat întreg arsenalul său mediatic împotriva candidatei PAS la prezidențiale, Maia Sandu. Opinia a fost exprimată de analistul politic, Ion Tăbârță, la emisiunea „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău.

Campania între cele două tururi a fost una murdară. Dacă mai multă lumea spunea că campania pentru turul întâi a fost una anemică, ceea ce nu a fost tocmai așa, încă cumva a avut un comportament cumva mai decent în comparație cu alte campanii, acum putem spune că această campanie a fost și este una murdară. Socialiștii și-au scos tot arsenalul mediatic, polit-tehnologic, îndreptate clar în a ataca o persoană, în a o denigra. Din păcate noi nu am avut discuții, nu am avut dezbateri bazate pe anumite idei, pe anumite proiecte, bazate pe aspectele realiste despre ce poate face președintele, care va fi contribuția în dezvoltarea Republicii Moldova. S-a văzut de la bun început că Igor Dodon va avea o campanie agresivă, iar acest lucru s-a văzut și mai clar când dl Dodon a ieșit cu cele zece puncte și a declanșat acele atacuri murdare la adresa Maiei Sandu. Ea a încercat să vină cu replici, să facă față situației, acelor acuzații gratuite și false care nu ar fi trebuit să aibă nimic cu o campanie prezidențială”, a declarat analistul politic.

Analistul face referință și la lipsa dezbaterilor electorale dintre cei doi aspiranți la funcția de președinte al Republicii Moldova și crede că deși până la sfârșitul campaniei, au rămas practic ore numărate, vor mai exista „cazuri de rezonanță”.

Chiar s-a ajuns până la aceea că nu am avut dezbateri televizate. Această decizie poate fi și de înțeles pentru că modul în care se comportă Igor Dodon și membrii PSRM, care îl reprezintă, cred că o dezbatere civilizată ar fi fost una cu multe acuze, lucruri urâte, am fi avut un show televizat de prost gust. Cred că vom mai avea situații de rezonanță. Am văzut chiar ieri acel scandal legat de tipărirea ziarelor și e un exemplu clasic cum candidatul sau așa-zisul candidatul Igor Dodon folosește resurse administrative în campania electorală. Exemple de acest fel mai pot fi găsite, problema e că autoritățile noastre nu au făcut nimic în a depista așa modalități de încălcare a codului electoral”, a mai menționat Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău