Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Există riscul ca dosarele lui Igor Dodon să nu aibă finalitate, în situația în care justiția din R. Moldova încă nu este reformată”

  • 28 Septembrie 2022 16:01
0%
00:00:00
00:00:00

Există riscul ca dosarele lui Igor Dodon să nu aibă finalitate, ca și în cazul lui Ilan Șor, în situația în care justiția din R. Moldova încă nu este reformată, atenționează expertul Ion Tăbârță. El a comentat, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău, că există o opoziție din partea sistemului judiciar de a duce aceste dosare până la capăt și că sistemul nu este capabil de a se curăța din interior:

”Nici pe departe încă nu putem spune că reforma și-a atins rezultatul, în sfârșit să avem o justiție în baza legilor, nu a intereselor. Cu toate acestea, trebuie să facem o diferență între cazul lui Igor Dodon și  cel al lui Ilan Șor. Cazul lui Ilan Șor și acel dosar care a ajuns în primă instanță a fost o justiție selectivă, o justiție la comandă. Atunci, era folosită ca un fel de bâtă de Vladimir Plahotniuc împotriva oponenților săi, fie politici, fie economici. Acest dosar, intenționat era ”murat”. În prezent mai degrabă elementele oligarhice din sistemul de justiție se opune ca dosarul lui Ilan Șor să avanseze. Referitor la Igor Dodon, dosarul lui a apărut în contextul tentativelor de reformare a justiției. Vedem o opoziție din partea sistemului de justiției de a duce aceste dosare până la capăt, pentru că acestea ulterior pot fi ca un bumerang și împotriva lor ”, a spus Ion Tăbârță.

Amintim că fostul șef de stat Igor Dodon este cercetat în cinci dosare, fiind bănuit de îmbogățire ilicită, corupție, finanțarea ilegală a partidului și trădare de Patrie. El a fost reținut pe 24 mai și se află în arest la domiciliu. Ieri, Curtea de Apel Chișinău a admis parțial recursul procurorilor și a prelungit cu 30 de zile arestul la în privința  socialistului Igor Dodon, până pe 21 octombrie.

Săptămâna aceasta a început examinarea în judecată a altui dosar în care este vizat Igor Dodon, privind delapidări într-o schemă energetică, când acesta era ministru al Economiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău