ORA DE VÂRF / Ion Tăbârță, despre alegerile de duminică: Trebuia să fie evitată această situație, însă, din păcate, interesele politice au prevalat asupra sănătății oamenilor

  • 17 Martie 2020 17:00
0%
00:00:00
00:00:00

Interesele politice au prevalat asupra pericolului îmbolnăvirii populației din Hâncești, unde a avut loc duminică alegeri parlamentare, constată analistul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf, de la Radio Chișinău.

 Evident că putea și chiar trebuia să fie evitată această situație, însă, din păcate, interesele politice, nu-i exclus chiar anumite aranjamente ale actorilor politic au prevalat asupra sănătății oamenilor, alegătorilor din Hâncești. Aici trebuie să specificăm că am avut și o complicitate a întregii clase politice, sau a actorilor politici principali, pentru că nici un partid, mă refer și la PSRM, și la PDM, și la partidele din opoziție, nici un partid nu a ieșit, pare-mi-se reprezentantul Mișcării Unirea, D. Chirtoacă, a spus despre necesitatea amânării, însă actorii politici n-au ieșit să spună că acest scrutin trebuie anulat. Am avut această atitudine cinică a clasei politice din Moldova. În mod special a reprezentanților care dirijează procesul politic, care răspund de alegeri”, a spus Ion Tăbârță.

Ion Tăbârță crede că Ministerul Sănătății ar gestiona mai bine criza epidemiei de coronavirus, dacă nu s-ar implica factorul politic în această chestiune. El crede că autoritățile au avut informația că în Hâncești sunt cazuri de infectare cu COVID-19:

„Într-adevăr are un mandat foarte și foarte complicat. Eu am impresia că, dacă dumneaei (Viorica Dumbrăveanu) și întregului sistemul medical li s-ar permite să acționeze fără interferența politicului, în special al șefului statului, eu cred că anumite acțiuni ar fi fost mai eficiente. Eu sunt sigur că autoritățile aveau informația că în raionul Hâncești sunt cazuri de infectare cu coronaviurus”, a precizat Ion Tăbârță.

Totodată, expertul observă că până în prezent autoritățile nu au prezentat o geografie a celor bolnavi sau suspecți de îmbolnăvire cu noul virus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău