Ora de vârf | Cât de important este concursul pentru Consiliul de Integritate și care este rolul ANI

  • 28 Decembrie 2016 18:23
0%
00:00:00
00:00:00

Doi membri ai Comisiei de selectare a reprezentanților societății civile în Consiliul de Integritate al ANI, Viorica Zaharia și Alexei Buzu, își exprimă dezamăgirea în legătură cu rezultatul final al concursului, câștigat de Dumitru Țîra și Tatiana Pașcovschi.  Ei susțin într-o declarație de presă,  că „deși în procesul de selecție au fost respectate procedurile legale, reprezentanții în Comisie ai Ministerului Justiției au subapreciat experiența, motivația și intențiile unor candidați”.

În consecință, ar fost selectate două persoane a căror experiență și aptitudini în domeniul integrității publice nu reflectă întru totul așteptările societății civile”. Cât de important este acest concurs și care este rolul ANI? Cum s-a amnifestat până acum CNI? A fost într-adevăr instituția care să supravegheze averile demnitarilor și funcționarilor?

Aflați la răspunsurile la aceste și alte întrebări în ediția de mieruri, 28 decembrie, a emisiunii Ora de Vârf al cărei invitat permanent este comentatorul politic Vlad Țurcanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău