Ora cu Personalitate | Soprana Mariana Bulicanu: „Talentele trebuie susținute acasă!”

  • 29 Ianuarie 2023 14:31
0%
00:00:00
00:00:00

Mariana Bulicanu povestește la emisiunea „Ora cu Personalitate” de la Radio Chișinău despre cât de „acasă” a devenit scena Operei Române din Craiova, cum a trecut peste plecarea forțată de la Teatrul National de Opera si Balet "Maria Biesu" și ce proiecte de viitor are.

Artista spune că talentele trebuie susținute acasă.

„Avem tineri artiști, actori, muzicieni care preferă să plece din viață pentru că au o existență sub un nivel acceptabil și asta este cea mai mare tragedie”, menționează Mariana Bulicanu.

„Avem prostul obicei să prețuim artiștii și valorile atunci când pleacă sau nu mai sunt lângă noi sau nu mai creează...le facem seri de creație, dar acestea sunt lucruri aproape inutile pentru un artist. Un artist este fericit atunci când își manifestă talentul când se împarte cu darul pe care i l-a dat Dumnezeu. Și trebuie prețuiți ...inclusiv financiar. Nu putem lăsa situația să degradeze în asemenea hal, încât să pierdem tineri. Avem artiști care sunt într-o tristețe, din care nu mai pot să iasă.”

Soprana, care a fost dată afară de la TNOB alături de alți artiști printre care dirijorul Dumitru Cârciumaru și celebrul tenor Mihai Munteanu, consideră că acasă trebuie să se găsească loc pentru valorile pe care această țară le naște.

„Este un lucru extraordinar de interesant cum această bucată de pământ are niște valori recunoscute la nivel mondial. Avem atâtea nume cu care R. Moldova se poate mândri și ele nu sunt prea bine cunoscute acasă, nu sunt valorificate, nu sunt duse la urechile publicului și este un lucru trist pentru că noi avem cu ce ne mândri”, spune Mariana Bulicanu.

Soprana Mariana Bulicanu, este câștigătoarea trofeului Festivalul Maria Bieșu 2012 și fostă solistă a Teatrului de Operă și Balet din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău