Ora cu Personalitate | Iuliana Gorea-Costin: „Împotriva a tot ce înseamnă propagandă și tancuri rusești, noi avem ceva mult mai puternic – genele noastre românești”

  • 13 Septembrie 2022 15:10
0%
00:00:00
00:00:00

Iuliana Gorea-Costin a vorbit în cadrul emisiunii „Ora cu Pesonalitate” de la Radio Chișinău despre cei 31 de ani de Independență, despre Mișcarea de Eliberare Națională, despre condițiile fondării Liceului Academic Român – Englez „Mircea Eliade”, dar și despre primul Primar General al Municipiului Chișinău Nicolae Costin, despre care spune că “a fost un om de stat adevărat, care a apărat până la sacrificiu ceea ce îi era scump și drag”.

Referindu-se la situația actuală din Republica Moldova, Iuliana Gorea-Costin a declarant că „..în condițiile în care alături de noi se întâmplă lucruri groaznice, avem o șansă unică poate, noi ce dintre Prut și Nistru, o portiță unică deschisă pentru noi dintotdeauna, care înseamnă scoaterea acestui hotar de la Prut. Asta  ar însemna economii enorme în bugetul nostru. Și la Chișinău și la București avem același număr de ministere. A calculat cineva câți bani merg la întreținerea lor? Avem și acolo parlament, avem și aici. Avem și acolo instituție prezidențială, avem și aici. Ambasadele de asemenea au nevoie de cheltuieli mari.”

Potrivit Iulianei Gorea-Costin, „timpul din păcate nu mai lucrează în favoarea noastră acum. De aceea este nevoie de decizii radicale, importante, de mult curaj. Să ne amintim de acea generație care s-a rupt atunci de Uniunea Sovietică, iar noi avem misiunea de a înfăptui etapa următoare –o națiune română unită, un teritoriu reîntregit, o altă putere și pondere pe arena internațională, a altă capacitate de apărare și de supraviețuire chiar.”

Iuliana Gorea-Costin este  fondatoarea  Liceului  Academic Român – Englez „Mircea Eliade”, primul Reprezentant Permanent al Republicii Moldova la Consiliul Europei, prima femeie Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii  Moldova în cadrul acestui organism international, soția lui Nicolae Costin, deputat în primul Parlament ales în mod democratic,  și primul primar general al municipiului Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău