Opt cetățeni străini au fost reținuți într-un dosar de spălare de bani

  • 08 Iulie 2015 15:12
Opt cetățeni străini au fost reținuți într-un dosar de spălare de bani

Opt cetățeni străini au fost reținuți într-un dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari, fiind bănuiți de asociere, înțelegere și complicitate în comiterea infracțiunii, transmite IPN.

CNA informează că este vorba despre trei persoane de origine franceză, doi mexicani, un dominican, un canadian, un american și un gabonez. Aceștia ar fi venit în Republica Moldova cu scopul de a utiliza sistemul bancar autohton pentru sustragerea și tranzitarea mijloacelor bănești cu proveniență ilicită de pe conturile corespondente ale unor bănci din străinătate, sumele vehiculate cifrându-se la sute de milioane de euro. Suspecții au intrat pe teritoriul țării declarându-se investitori străini.

Pentru realizarea tranzacțiilor frauduloase, membrii grupului ar fi implicat experți în IT, sarcina cărora era de a pătrunde nesancționat în sistemele informaționale ale băncilor. În urma analizei probelor acumulate în procesul de urmărire penală, CNA și procurorii au stabilit că bănuiții aveau elaborate scheme de sustragere a banilor de pe conturile băncilor străine prin intermediul entităților financiare din Republica Moldova.

În prezent, cei 8 reținuți se află în custodia CNA pentru 72 de ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău