Opoziția turcă cere ANULAREA rezultatului referendumului de duminică

  • 18 Aprilie 2017 18:43
Opoziția turcă cere ANULAREA rezultatului referendumului de duminică

În Turcia, reprezentanții principalului partid de opoziție au cerut, marți, 18 aprilie, Comisiei Electorale Centrale să anuleze rezultatul referendumului de acum două zile, care ar putea conferi președintelui Erdogan puteri sporite.

Liderii Partidului Popular Republican au invocat faptul că un număr foarte mare de buletine de vot nu au avut o ștampilă oficială și, în consecință, ar trebui să fie anulate. Bazându-se pe evaluările de pe teren ale observatorilor PSCE și APCE, care au semnalat mai multe nereguli, în special în ce privește modul în care a fost făcută campania electorală, Comisia Europeană a cerut astăzi autorităților din Turcia să deschidă o anchetă asupra presupuselor probleme constatate.

Reforma constituțională din Turcia îi dă președintelui puteri sporite: devine și șef al guvernului și numește membri Cabinetului, poate impune prin decret anumite legi, dizolva parlamentul și poate institui starea de urgență, ceea ce va duce, potrivit opoziției, la instalarea unui regim autoritar.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău