Opoziția este în căutarea voturilor necesare pentru formarea altui Guvern. „Niciun fel de discuții cu Dodon și Șor”

  • 26 Iunie 2020 12:26
Opoziția este în căutarea voturilor necesare pentru formarea altui Guvern. „Niciun fel de discuții cu Dodon și Șor”

Președintele Igor Dodon a reiterat astăzi invitația către Partidul Acțiune și Solidaritate la discuții, în actualul context politic. Pe de altă parte, Platforma Demnitate și Adevăr și grupul „Pro Moldova” cheamă la demiterea actualului Guvern și învestirea unui nou executiv. PAS susține că va continua discuțiile cu opoziția, dar nu ia nicio decizie până când nu vor fi identificate voturile necesare pentru formarea altui Guvern, fără participarea Partidului „ȘOR”, în timp ce Partidul Democrat a anunțat că nu discută acest subiect.

Igor Dodon a făcut o nouă invitație la dialog formațiunii conduse de Maia Sandu, dar a precizat că nu poate fi vorba despre o coaliție PSRM-PAS, ci despre o foaie de parcurs în privința organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Pe de altă parte, grupul „Pro Moldova” a reiterat astăzi invitația pentru forțele politice de opoziție să-și unească eforturile pentru a demite Guvernul și a forma un nou Cabinet de Miniștri. Liderul grupului, Andrian Candu:

Ieri și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a vorbit despre necesitatea demiterii Guvernului și a criticat indirect PAS pentru că nu are o poziție clară în această privință.

PAS nu va purta niciun fel de discuții cu Igor Dodon, întrucât nu are încredere în sinceritatea acestuia, a comentat pentru Radio Chișinău vicepreședintele formațiunii, Mihai Popșoi. Totodată, el a precizat că formațiunea va continua dialogul cu partidele de opoziție în vederea demiterii Guvernului, dar o decizie va fi luată doar când vor fi și voturile necesare pentru învestirea altui Guvern.

Mihai Popșoi a mai precizat că PAS nu va accepta ca viitorul Guvern să depindă de voturile Partidului Șor, ceea ce ar însemna că ar trebui să fie susținut și de Partidul Democrat. Formațiunea a anunțat însă la începutul săptămânii că nu discută acest subiect.

Amintim că alianța PSRM-PDM a pierdut majoritatea parlamentară, după ce mai mulți deputați democrați au părăsit formațiunea, dar nici forțele de opoziție nu au un număr suficient de mandate pentru a forma o majoritate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău