Opoziția acuză că alegerile parlamentare din Rusia au fost trucate

  • 20 Septembrie 2021 11:16
Opoziția acuză că alegerile parlamentare din Rusia au fost trucate

Partidul de guvernământ din Rusia a anunțat că a obținut o majoritate de două treimi în urma alegerilor parlamentare despre care opoziția afirmă că au fost trucate.

O oficialitate din cadrul partidului Rusia Unită a declarat că formațiunea sa va câștiga mai mult de 300 din cele 450 de locuri din Duma de Stat. Vladimir Oșirkov, director executiv al Fundației împotriva Corupției - înființată de liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi, care este în închisoare - a spus că autoritățile ruse au recurs la o varietate de metode pentru a manipula rezultatele scrutinului:

"Lucrul cel mai important, pe care l-am observat în cursul celor trei zile în care s-au desfășurat alegerile, este falsificarea pe scară largă a voturilor, sub diferite forme. Și cred că oricine a analizat modul în care au fost organizate și conduse aceste alegeri a observat modificarea protocoalelor de vot și așa mai departe".

Autoritățile au reacționat la aceste acuzații afirmând că alegerile au fost transparente și corecte și că s-au înregistrat doar incidente izolate.

Sursa: RADOR 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău