Oportunități de călătorie pentru moldovenii cu cetățenie română: Cursă directă București - Montreal / Toronto

  • 09 Iunie 2018 10:35
Oportunități de călătorie pentru moldovenii cu cetățenie română: Cursă directă București - Montreal / Toronto

Se zboară, din nou, direct peste Ocean, în și din România. Curse din Canada spre București și retur sunt operate de vineri pe Aeroportul Henri Coandă.  Călătoria durează mai puțin de zece ore, iar un bilet costă 900 de euro.

Ultimul zbor transatlantic din România avea ca destinație New York și a fost efectuat, până în 2008, de compania aeriană Delta, amintește Digi24.

După o pauză de 10 ani, primul zbor transatlantic direct a ajuns, vineri, pe aeroportul din Otopeni. Compania Air Canada e cea care operează cursele directe București - Montreal, respectiv București-Toronto și retur. Călătoria durează în jur de 10 ore, iar un bilet costă aproximativ 900 de euro.

Primul zbor direct peste ocean a avut 240 de pasageri.

„A fost așa de plăcut, de nu vă spun. Și pornirea, și aterizarea au fost minunate”, spune încântată o doamnă.

*

- Foarte scurt, mult mai scurt, cu trei ore mai scurt, se bucură un alt călător.
- De câți ani trăiți în Canada?
- De câțiva ani, 20 aproape. 
- Mai des acasă?
- Mult mai des acum.

*

- Cum este primul pas pe pământ românesc? După cât timp?
- După 2 ani. E foarte bine, e foarte frumos, spune o doamnă. Foarte emoționant, adaugă ea.
- De cât timp sunteți plecată?
- De 30 de ani.

„Suntem entuziasmați că suntem aici. CEO-ul nostru este de origine românăși este extrem de încântat de aceste rute. (...) Cu acest Boeing 767 vom aduce 40.000 de călători între Canada și România în primul an și ne uităm la oportunităti de creștere pe această piață. Sunt foarte multe rezervări în avans și suntem mulțumiți de reacția din piață. Ne așteptăm la un sezon puternic și încurajăm canadienii să descopere Bucureștiul”, a declarat Duncan Bureau, președintele Air Canada.

De cealaltă parte, autoritățile române speră că odată cu reluarea curselor transatlantice, se vor dezvolta comunități de business în țara noastră. Recunosc însă că, mai întâi, trebuie să treacă un test.

„Aeroportul poate opera aceste zboruri în condiții de siguranță. Infrastructura nu este în starea ideală, incidente se pot întâmpla, dar sunt incidente care sunt legate de intrastructructură, care nu reprezintă risc aeronautic. Nu suntem pe deplin pregătiți. Încercăm să ținem pasul odată cu dezvoltarea acestor rute transatlantice. Pista va necesita o întreținere continuă și reparații vor fi până la realizarea reparațiilor capitale”, a declarat, franc, Dan Baciu, directorul Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

„Vom face eforturile corespunzătoare în viitor pentru ca facilitățile aeroportuare pe care le oferă Aeroportul Henri Coandă să se dezvolte, să fie sustenabile, să fie din ce în ce mai bune”, a promis ministrul transporturilor, Lucian Șova.

Avioanele Air Canada vor avea patru zboruri pe săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău