Oportunități de angajare pentru șomerii din Bălți

  • 24 Martie 2015 15:45
Oportunități de angajare pentru șomerii din Bălți

Șomerii calificați, emigranții moldoveni întorși acasă și absolvenții din municipiul Bălți vor fi ajutați în obținerea unui loc de muncă.

Inițiativa vine de la Centrul de Dezvoltare a Carierei deschis la Bălți cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova (PNUD), SYSLAB International și Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, transmite IPN.

Centrul lansat la Bălți este al patrulea în țară, iar în cele similare din Chișinău, Cahul și Rezina peste 200 de persoane au beneficiat de instruire și consultări individuale pentru a se angaja în câmpul muncii. Centrele aplică metodologia SYSLAB, elaborată de către SYSLAB International AS din Norvegia, care îmbină lucrul în echipă, consiliere și formare profesională, promovarea antreprenoriatului și crearea unei rețele de parteneriat între angajatori și potențialii angajați.

În 2014, rata șomajului în Republica Moldova a constituit 5,1%, care este mai mică în comparație cu anul precedent (5,6%). Rata șomajului la bărbați a constituit 6,03%, comparativ cu 4,14% pentru femei. Zonele rurale nu oferă mai multe oportunități de locuri de muncă, dar din cauza migrației și a angajărilor neformale, rata șomajului este mai mică, de 4,05% (2014).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău