Oportunitate de participare într-un program de formare în Parlamentul României, pentru studenții basarabeni

  • 15 Februarie 2018 15:14
Oportunitate de participare într-un program de formare în Parlamentul României, pentru studenții basarabeni

În Anul Centenar, studenții basarabeni sunt invitați să se înscrie într-un program de formare în Parlamentul României. Programul Internship la Parlamentul României își propune să familiarizeze tinerii din Republica Moldova care studiază în România cu cadrul legal, procedurile legislative, modalitatea de luare a deciziilor într-un stat democratic și tot ce presupune activitatea unui parlamentar.

Programul organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 (membră a Alianței pentru Centenar), în cooperare cu grupul intraparlamentar Prietenii Unirii, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și mai multe organizații de studenți basarabeni durează 3 luni de zile și se desfășoară, preponderent, în centrul universitar unde învață studentul, potrivit InfoPrut.ro

Organizatorii anunță că deschiderea proiectului are loc în perioada 18-21 februarie, la Palatul Parlamentului din București, cazarea fiind asigurată. Fiecărui participant îi va fi alocat un mentor din rândul parlamentarilor. Parlamentarul va fi din județul unde studentul învață, pentru ca practica să se poată desfășura în acel oraș. Închiderea proiectului are loc tot la București, în ziua de 21 mai, prin Gala de Premiere.

Persoana de contact pentru detalii despre program: Diana Garea · [email protected] · 0040744269719.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău