OPINII | In deschiderea sesiunii parlamentare s-a produs lansarea partidelor în campania electorală

  • 09 Februarie 2018 07:55
OPINII | In deschiderea sesiunii parlamentare s-a produs lansarea partidelor în campania electorală

Dezbaterile din Parlament și adoptarea unei declarații privind ingerințele Rusiei, în debutul sesiunii parlamentare de primăvară, marchează lansarea de facto a partidelor politice în campania electorală, consideră mai mulți analiști politici, invitați într-o emisiune la TV8. Analistul politic Victor Ciobanubunăoară, constată că în Legislativ a fost folosite argumente geopolitice, transmite IPN.

„Cred că această agendă va fi pe tot parcursul anului”, a spus Victor Ciobanu menționând că sunt teme mult mai importante și mai interesante cu care trebuia începută sesiunea, decât această declarație a Parlamentului.

În opinia lui Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, decizia guvernării privind tema geopolitică nu este o alegere bună și această idee nu este tocmai logică.

„Perioada prin care trecem acum este mai periculoasă, mai imprevizibilă decât războiul rece, pentru că există un fel de război rece dintre Federația Rusă și Occident și acesta este un lucru real. Care vor fi consecințele acestei lupte, noi nu putem să știm. Astfel, Parlamentul strigă sus și tare că Moldova este de partea Occidentului în acest război rece cu Federația Rusă, iar această declarație adoptată de legislativ, cel mai probabil, este un semnal pentru capitalele occidentale”, a spus Vladislav Kulminski.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea susține că Partidul Democrat consideră tema geopolitică, influența nefastă a Federației Ruse asupra Republicii Moldova mai importantă decât alte subiecte. „Aceasta este atitudinea celor de la guvernare și ei au dreptul să aleagă tema principală, inclusiv din campanie”, a afirmat Corneliu Ciurea. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău