OPINIE | Miza europarlamentarelor este mare pentru că România este avocatul Moldovei în UE, opinie

  • 21 Mai 2019 08:05
OPINIE | Miza europarlamentarelor este mare pentru că România este avocatul Moldovei în UE, opinie

Directorul Liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatâi, consideră că miza alegerilor europarlamentare este mare pentru cetățenii din Republica Moldova pentru că România a fost și rămâne avocatul principal al Republicii Moldova în toate forurile internaționale și în primul rând cele europene. Declarația a fost făcută la postul de televiziune Vocea Basarabiei, transmite IPN.

„Poziția României în acest for european este importantă pentru noi ca atare”, spune Boris Volosatâi.

Boris Volosatâi îndeamnă oamenii să susțină forțele naționale sănătoase, patriotice românești care ar putea diminua euroscepticismul la general pentru Europa. „Destrămarea UE poate fi doar în interesul Rusiei sau altor forțe din afară care văd în unitatea țărilor europene, în parcursul economic ascendent al UE un pericol pentru aceste campanii transnaționale care ar dori să stăpânească nu doar Europa, dar și lumea întreagă”, a declarat directorul liceului.

Președintele Organizației PSD în Republica Moldova, Victor Alexeev, spune că este important cine va reprezenta România în Parlamentul European și cum va reprezenta interesele Republicii Moldova în structura europeană. Potrivit lui, anterior au existat cazuri când deputații europeni au votat contra propriei țări.

Victor Alexeev este de părere că în Republica Moldova votează la europarlamentare românii care cunosc cât de cât viața politică din România și care au o poziție civică. „Ne dorim ca cetățenii care posedă cetățenia română să fie mai activi și să iasă la vot mai masiv pentru că aceasta este o implicare pur frățească”, a afirmat președintele organizației PSD în Moldova.

În opinia lui, actualmente Republica Moldova nu este pregătită pentru un parcurs sigur și în scurt timp în Uniunea Europeană și fără un suport serios din partea României îi va fi foarte greu.

Alegerile pentru noul Parlament European vor avea loc duminică, 26 mai. În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secții de votare unde își vor putea exercita dreptul la vot persoanele cu cetățenie română.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău