Operele lui Nicolae Grigorescu, expuse la Chișinău

  • 03 Iulie 2013 13:45
Operele lui Nicolae Grigorescu, expuse la Chișinău

Lucrările expuse în cadrul expoziției de artă basarabeană și românească de patrimoniu vor fi marți, 12 iunie, licitate în cadrul unui duplex Chișinău-București.

Opere ale autorilor Nicolae Grigorescu, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Tonitza,  Leonid Grigorașenco și alții, pot fi văzute de iubitorii de artă astăzi până la ora 18, la Palatul Republicii, după care va începe licitația. Prețurile de pornire ale picturilor variază de la câteva sute de euro până la peste 200 de mii de euro. 

Câțiva vizitatori au venit din  primele ore ale zilei să admire opere ale artiștilor plastici basarabeni și din România. Cei mai mulți spun că au venit doar să le privească,  pentru că nu își permit să scoată din buzunar câteva sute de euro pentru un tablou.

Directorul casei de licitații Artmark, Alexandru Bâldea, estimează că valoarea totală a vânzărilor din cadrul licitației va fi de aproape două milioane de euro. Potrivit acestuia, chiar și pentru cel mai scumpă pictură expusă, ”Ciobănașul cu turma de oi”, de Nicolae Grigorescu, cu o valoare estimată între 150 și 250 de mii  de euro, au fost înaintate oferte din Republica Moldova.

La licitație au fost invitate 500 de persoane, între care demnitari de stat și politicieni, oameni de afaceri și cunoscători ai artei. De asemenea, se va mai putea licita prin telefon, prin ofertă scrisă și prin internet. Ofertele de prețuri se vor înainta alternativ de la București și de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău