Opere de Rembrandt și Picasso, în cadrul unei licitații importante Sotheby's organizate săptămâna viitoare

  • 24 Iulie 2020 19:55
Opere de Rembrandt și Picasso, în cadrul unei licitații importante Sotheby's organizate săptămâna viitoare

Opere realizate de Rembrandt, Miro și Picasso sunt scoase la licitație săptămâna viitoare, când Sotheby's organizează prima vânzare față în față de la debutul perioadei de izolare în Londra cu o serie de lucrări datând din Renaștere până la avangarda europeană, informează Reuters, preluat de Agerpres.

În contextul în care colecționarii de artă se află în izolare în diverse colțuri ale lumii, averilor unora dintre aceștia aflându-se în pericol în urma celei mai dure lovituri economice din ultimele secole, lumea licitațiilor de artă încearcă să reînvie o parte din strălucirea pierdută odată cu izbucnirea pandemiei.

Sotheby's va organiza marți prima sa licitație față în față după izbucnirea pandemiei la sediul din Bond Street, Londra, propunând spre vânzare 71 de opere create în jumătate de mileniu de istorie a artei europene, de la Gerhard Richter la Rembrandt.

 Tabloul semnat de Rembrandt este un autoportret al artistului din tinerețe, unul dintre doar cele trei care se mai află în proprietate privată. Pânza îl înfățișează pe maestrul olandez într-o postură care denotă încrederea tinereții. Opera a fost evaluată la o sumă cuprinsă între 12 și 16 milioane de lire sterline (15-20 de milioane de dolari).

Pictura realizată de Miro, din seria dedicată viselor, ''Peinture (Femme au chapeau rouge)'', din 1927, înfățișează o femeie plutind deasupra unui albastru strident, într-o obscuritate deliberată asemenea unui poem de dragoste meditativ. Valoarea tabloului este estimată la o sumă cuprinsă între 20 și 30 de milioane de lire sterline.

''Este minunat să te întorci în galeriile de aici din Bond Street'', a declarat pentru Reuters Helena Newman, președinta filialei europene a Sotheby's.

Tabloul de Picasso este o imagine seducătoare a iubitei sale, Marie-Therese Walter, în ''Femme Endormie''. Realizat în cărbune pe pânză cu amorsă, fața, brațele și buzele sunt înfățișate prin curbe accentuate, dar trupul este doar sugerat. Prețul picturii este cuprins între 6 și 9 milioane de lire sterline.

''O creatură statutară și misterioasă: un fel de zeiță chiar, întruchipând tinerețea și inocența și forța pură a vieții'', a spus istoricul de artă Andrew Graham-Dixon despre acest portret.

La o distanță de 40 de ani în istoria artei, ''Clouds (Window)'', de Gerhard Richter, evocă peisajele romantice ale lui Constable și efectele de lumină ale lui Turner, este propusă la vânzare pentru un preț cuprins între 9 și 20 de milioane de lire sterline.

Sumele estimate a fi încasate în urma licitației sunt cuprinse între 128,8 de milioane de lire sterline și 185,8 milioane de lire sterline.

Licitația se va desfășura cu un public restrâns, iar cei care licitează se vor afla într-o cameră separată, accesul fiind permis pe bază de bilet.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău