Operatorul municipal de salubrizare evacuează gratuit deșeurile reciclabile pe 13-15 aprilie

  • 13 Aprilie 2022 13:42
Operatorul municipal de salubrizare evacuează gratuit deșeurile reciclabile pe 13-15 aprilie

De astăzi și până vineri inclusiv, operatorul municipal de salubrizare evacuează gratuit deșeurile reciclabile, așa ca hârtie, carton și PET-uri, colectate separat la platformele de depozitare a deșeurilor din sectoarele capitalei, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Pentru colectarea separată a deșeurilor în oraș sunt amplasate în jur de 1600 de containere speciale. Deșeurile trebuie aruncate în containerele etichetate pe fiecare fracție: plasticul și metalul se pun în tomberonul galben, hârtia și cartonul în containerul albastru, sticla în cel de culoare verde, iar deșeurile mixte în containerele zincate, precizează un comunicat de presă citat de IPN.

Operatorul municipal de salubrizare evacuează separat și gratuit deșeurile reciclabile de patru ori pe lună.

APL Chișinău îndeamnă locuitorii municipiului să sorteze în continuare deșeurile menajere solide și să-i îndemne și pe alții să procedeze astfel. „Doar împreună putem contribui la un mediu sănătos, un oraș curat și bine amenajat! Demonstrați că vă pasă!”, este îndemnul autorităților municipale.

Regia Autosalubritate implementează proiectul „Deșeuri solide Chișinău”, finanțat de BERD, BEI, E5P și municipiul Chișinău, iar în cadrul proiectului va fi modernizată și stația de transfer a deșeurilor de la Ciocana, inclusiv prin construirea unei linii de sortare, care va permite gestionarea mai eficientă și în proporții mai mari a deșeurilor reciclabile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău