Operatorul municipal de salubrizare evacuează gratuit deșeurile reciclabile pe 13-15 aprilie

  • 13 Aprilie 13:42
Operatorul municipal de salubrizare evacuează gratuit deșeurile reciclabile pe 13-15 aprilie

De astăzi și până vineri inclusiv, operatorul municipal de salubrizare evacuează gratuit deșeurile reciclabile, așa ca hârtie, carton și PET-uri, colectate separat la platformele de depozitare a deșeurilor din sectoarele capitalei, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Pentru colectarea separată a deșeurilor în oraș sunt amplasate în jur de 1600 de containere speciale. Deșeurile trebuie aruncate în containerele etichetate pe fiecare fracție: plasticul și metalul se pun în tomberonul galben, hârtia și cartonul în containerul albastru, sticla în cel de culoare verde, iar deșeurile mixte în containerele zincate, precizează un comunicat de presă citat de IPN.

Operatorul municipal de salubrizare evacuează separat și gratuit deșeurile reciclabile de patru ori pe lună.

APL Chișinău îndeamnă locuitorii municipiului să sorteze în continuare deșeurile menajere solide și să-i îndemne și pe alții să procedeze astfel. „Doar împreună putem contribui la un mediu sănătos, un oraș curat și bine amenajat! Demonstrați că vă pasă!”, este îndemnul autorităților municipale.

Regia Autosalubritate implementează proiectul „Deșeuri solide Chișinău”, finanțat de BERD, BEI, E5P și municipiul Chișinău, iar în cadrul proiectului va fi modernizată și stația de transfer a deșeurilor de la Ciocana, inclusiv prin construirea unei linii de sortare, care va permite gestionarea mai eficientă și în proporții mai mari a deșeurilor reciclabile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:2,57 m/s
Tue
28
Wed
28
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău