Operatorii poștali vor avea dreptul de a presta servicii de plată și de emitere a monedei electronice

  • 06 Martie 2020 12:22
Operatorii poștali vor avea dreptul de a presta servicii de plată și de emitere a monedei electronice

Furnizorii de servicii poștale vor avea dreptul de a presta servicii de plată și de emitere a monedei electronice.

Un proiect de lege ce prevede modificări în legislația privind comunicațiile poștale a fost adoptat de Parlament vineri, în lectura a doua, comunică MOLDPRES

Legea modificată va reglementa atât activitatea în domeniul comunicațiilor poștale a operatorilor poștali, indiferent de tipul lor de proprietate, cât și mecanismul de finanțare a serviciului poștal universal în condiții care să garanteze furnizarea permanentă a acestui serviciu.

Vor fi introduse principii de formare a tarifelor, acestea urmând să fie stabilite de către furnizorii de servicii poștale. Ele trebuie să fie orientate în funcție de costuri și să stimuleze furnizarea unui serviciu poștal universal eficient. 

Totodată, aplicarea unui tarif uniform nu exclude dreptul furnizorului de serviciu poștal universal de a încheia acorduri tarifare individuale privind prețurile cu utilizatorii. În afară de aceasta, se propune introducerea în lege a noțiunii de ”servicii poștale electronice”. Furnizorii de servicii poștale vor avea dreptul de a presta servicii de plată și de emitere a monedei electronice.

De asemenea, sunt incluse prevederi suplimentare privind utilizarea datelor cu caracter personal. Astfel, furnizorii de servicii poștale vor prelucra doar datele cu caracter personale strict necesare, cu respectarea legii privind protecția datelor cu caracter personal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
0
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
5
Tue
1
Wed
0
Thu
0

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău