Operațiunea internațională „JAD Mobile 6”: Polițiștii au stabilit peste 450 de încălcări privind traficul de mijloace de transport

  • 24 Octombrie 2023 13:46
Operațiunea internațională „JAD Mobile 6”: Polițiștii au stabilit peste 450 de încălcări privind traficul de mijloace de transport

Peste 450 de încălcări privind traficul de mijloace de transport au fost stabilite de oamenii legii în timpul operațiunii internaționale „JAD Mobile 6”, care s-a desfășurat în perioada 9 - 20 octombrie curent în țara noastră, informează MOLDPRES.

Acțiunea are drept obiectiv prevenirea, detectarea și combaterea traficului ilicit de mijloace de transport. Astfel, pe teritoriul țării au activat 51 de echipe mixte formate din experți din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică, Poliției de Frontieră și FRONTEX. Echipajele au patrulat pe traseele din zona de frontieră, în punctele de trecere a frontierei de stat și în apropiere de acestea.

În timpul operațiunii a fost depistat un mijloc de transport căutat de autoritățile franceze; 15 cazuri privind deținerea, folosirea documentelor oficiale false; trei cazuri privind folosirea documentelor oficiale neexistente; 151 de contravenții pentru încălcarea regulilor privind vinieta, fiind aplicate amenzi în sumă de 381 mii de lei (peste 19 mii de euro); 289 de contravenții în domeniul încălcării regulamentului circulației rutiere, fiind aplicate amenzi de 116 800 de lei; patru cazuri de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

La nivel internațional, în cadrul operațiunii au participat experți din 25 de țări UE și non UE, precum și reprezentanți ai agențiilor FRONTEX, INTERPOL și EUROPOL, care au facilitat verificarea mijloacelor de transport suspecte în bazele de date naționale și internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Thu
23
Fri
22
Sat
25
Sun
28
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău