Opera Națională a pregătit un concert de gală dedicat sărbătorilor de iarnă

  • 11 Ianuarie 19:41
Opera Națională a pregătit un concert de gală dedicat sărbătorilor de iarnă

Un concert de gală dedicat sărbătorilor de iarnă cu genericul „Revelion pe stil vechi 2024”, va prezenta duminică, 14 ianuarie, la ora 18.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, în cadrul programului au fost incluse creații din repertoriul liric universal. Iubitorii de frumos vor putea urmări un spectacol complex, în cadrul căruia atmosfera de sărbătoare va fi intercalată cu momente artistice, realizate de artiștii și orchestra Operei Naționale, condusă de prim-dirijorul Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului, și dirijorul Veaceslav Cernuho-Volici, scenografia – Iurie Matei, Artist al Poporului, Prim Maestru de cor – Oleg Constantinov, Artist al Poporului, scrie sursa citată.

În aceeași zi, la 17.00, la Palatul Republicii, Filarmonica Națională Serghei Lunchevici” își așteaptă publicul la un eveniment cu genericul ”Simte armonia”, dedicat Zilei Naționale a Culturii și Noului An pe stil vechi.

Programul serii va include un concert inedit susținut de Concertino Accordion Band, conducător artistic – Eugen Negruța, un recital prezentat de pianistul și compozitorul Mark Oselski și artista multimedia Valeria Barbas. Tot aici va fi lansat albumul de fotografie și artă vizuală "Simte Armonia/ Feel Harmony" de Valeria Barbas, apărut recent la o editură din Chișinău.  

În cadrul unei expoziții a artistei multimedia Valeria Barbas, publicul va avea ocazia să descopere o selecție de fotografii documentare unice postincendiu, tablouri de pictură - mărturii artistice despre Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
15
Thu
10
Fri
9
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău