Opera ”Aida”, prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”

  • 13 Septembrie 16:17
Opera ”Aida”, prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”, inaugurat pe 5 septembrie la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și care se va desfășura până la 26 septembrie, a continuat ieri seară cu ”Aida”, operă în patru acte de Giusseppe Verdi, dirijor – Alexandru Somoilă, Artist al Poporului, Moscova. Acesta a fost cel de-al treilea spectacol de pe agenda festivalului, după opera ”Traviata” de Giuseppe Verdi (5 septembrie) și spectacolul ”Don Quijote” de Ludwig Minkus (9 septembrie), informează MOLDPRES.

Solicitat de MOLDPRES, directorul artistic al Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu, Nicolae Dohotaru a menționat că spectacolul ”Aida” de ieri seară a fost foarte bun, demn de un festival internațional. ”Publicul a fost receptiv și s-a conformat tuturor cerințelor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Oaspeții noștri s-au prezentat la cel mai înalt nivel. Împreună cu soliștii de la Chișinău au format un ansamblu foarte bun. A fost o distribuție de calitate. Grație maestrului Alexandru Samoilă, spectacolul a avut o valoare monumentală”, a subliniat Nicolae Dohotaru.

Rolurile și interpreții: Anna Litvinova (Aida), solistă la Teatrul de Operă din Odesa, Ucraina, Oleg Znakoman (Radames), solist la aceeași instituție, Tatiana Busuioc (Amneris), Valeriu Cojocaru (Ramfis), Petru Racoviță (Amonasro), Viorel Zgardan (Regele Egiptului), Tatiana Vârlan (Preoteasa), Ruslan Pacatovici (Mesagerul). Regizor - Mihail Timofti, Maestru în Artă, regizor coordonator - Rodica Picireanu, decor - Felix Bessonov, Om Emerit, costume - Nina Babuțac.

Pe 16 septembrie, în cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Macbeth” (dirijor - Nicolae Dohotaru). La 19 septembrie, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va fi prezentat spectacolul ”Lacul Lebedelor” de P. I. Ceaikovski (dirijor - Piotr Staniszewski, Polonia), și pe 23 septembrie - spectacolul ”Dama de Pică” de P. I. Ceaikovski (dirijor - Anton Grișanin, Rusia). Festivalul se va încheia pe 26 septembrie, cu un concert de gală (dirijori - Nicolae Dohotaru și Svetlana Popova).

Ce-a de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Operă și Balet ”Maria Bieșu” a avut loc în format online, iar deschiderea - în aer liber, la Castelul ”Mimi” și închiderea - în scuarul Operei Naționale.

Ediția din acest an este organizată de Ministerul Culturii, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” și alte instituții. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,24
Nori împrăștiați
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
10
Mon
11
Tue
13

Curs oficial BNM 29 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3287 -0.0088
USD 17.5164 -0.0243
RON 4.1075 -0.0024
UAH 0.6651 0.0001
RUB 0.2487 -0.0009
Arhivă Radio Chișinău