ONU: Summitul aniversar virtual, întrerupt din cauza discursurilor prea lungi ale liderilor

  • 22 Septembrie 2020 09:43
ONU: Summitul aniversar virtual, întrerupt din cauza discursurilor prea lungi ale liderilor

Președintele Adunării Generale a ONU, turcul Volkan Bozkir, a întrerupt luni seară summitul aniversar virtual de marcare a 75 de ani de la crearea Organizației, din cauza orei avansate, care făcea imposibilă difuzarea celor 55 de discursuri rămase de transmis, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Președintele Adunării Generale nu a dat nicio informație cu privire la data la care summitul s-ar putea relua.

Începând de marți, cele 193 de state membre ale Națiunilor Unite participă la sesiunea anuală a Adunării, ce va avea loc tot în format virtual din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui diplomat, summitul aniversar ar putea să fie reluat de-abia în ziua de miercuri a săptămânii viitoare.

Între timp este prevăzută sesiunea anuală, ce urmează să se desfășoare pe parcursul unei săptămâni, în care vor fi difuzate discursuri video înregistrate ale liderilor planetei, alocuțiuni ce nu trebuie să depășească 15 minute.

Pentru summitul aniversar de luni, ONU solicitase ca discursurile înregistrate să nu depășească 3 minute. Însă foarte puțini din cei 126 de lideri care și-au putut pronunța alocuțiunile au respectat această limită de timp, ceea ce a provocat o întârziere considerabilă în desfășurarea evenimentului.

La fel cum este prevăzut pentru Adunarea Generală anuală, și la summitul aniversar câte un diplomat reprezentând fiecare țară urma să ia cuvântul de la sediul din New York pentru a 'introduce' discursul liderului său.

Procedura, greoaie și constrângătoare, a fost impusă de Rusia, potrivit unor diplomați care au explicat că Moscova a amenințat că nu va recunoaște discursurile în format video drept documente oficiale ale ONU dacă nu erau legate de o prezentare fizică.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău