ONU sprijină integritatea teritorială a Ucrainei

  • 28 Septembrie 2022 11:12
ONU sprijină integritatea teritorială a Ucrainei

ONU sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, transmite Agerpres. Adjunctul secretarului general al ONU pentru afaceri politice Rosemary DiCarlo a reiterat, ieri, la o reuniune a Consiliului de Securitate privind referendumurile de anexare la Rusia a unor teritorii ucrainene, sprijinul Națiunilor Unite pentru 'integritatea teritorială a Ucrainei' în cadrul 'granițelor sale recunoscute'.

Statele Unite 'vor pune pe masă o rezoluție de condamnare a simulacrelor de referendum, prin care fac apel la statele membre să nu recunoască niciun statut modificat al Ucrainei și cer Rusiei să își retragă trupele din Ucraina', a declarat ambasadorul american la ONU Linda Thomas-Greenfield. În opinia sa, aceste referendumuri riscă să deschidă 'o cutie a Pandorei imposibil de închis'.

Ambasadorul chinez la ONU a cerut în fața Consiliului de Securitate respectarea 'integrității teritoriale a tuturor țărilor' după referendumurile de anexare din Ucraina. 'China a luat act de cele mai recente evoluții ale situației din Ucraina', iar 'poziția noastră' este 'clară și consecventă; adică trebuie respectate suveranitatea și integritatea teritorială ale tuturor țărilor', a spus Zhang Jun.

Autoritățile separatiste pro-ruse au anunțat aseară victoria în așa-numitele referendumuri privind anexarea la Rusia, vot denunțat ca ilegitim de Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău