ONU, mesaj de apreciere și mulțumire la adresa specialiștilor SPP din România

  • 14 Mai 2023 18:30
ONU, mesaj de apreciere și mulțumire la adresa specialiștilor SPP din România

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a postat pe pagina de twitter UN Security un mesaj de apreciere și mulțumire la adresa specialiștilor din Serviciul de Protecție și Pază din România, transmite Agerpres.

„Parteneriatele strategice cu România au consolidat serviciile de protecție apropiată ale UNDSS (Departamentul de siguranță și securitate al ONU n.e.). Aceste servicii permit desfășurarea activităților înalților funcționari ai ONU în timpul exercitării atribuțiilor lor, în special în zonele cu risc ridicat'', se arată în postare.

România, prin SPP, a devenit partener al ONU în programul pregătirii personalului de securitate și protecție. Un memorandum a fost semnat în 2009 și a fost valorificat prin numeroase participări ale personalului SPP în misiuni ONU pe mai multe continente, în țări precum Afganistan, Sudan sau Libia. În prezent, SPP are zeci de specialiști cu o bogată experiență în zone de conflict. O parte dintre aceștia au devenit instructori pentru specialiști în domeniu din alte țări.

Tot cu sprijinul ONU, SPP a creat la București un Centru de Excelență pentru Protecție și Securitate (CEPS), unde personal ONU specializat în protecție participă la pregătiri pentru misiuni internaționale.

CEPS a devenit deja o structură internațională, fiind implicat în programe de pregătire atât pentru personal specializat ONU, cât și pentru diverse tipuri de misiuni UE și NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău