ONU le cere Statelor Unite să găsească alternative la detenția copiilor imigranților

  • 22 Iunie 2018 14:05
ONU le cere Statelor Unite să găsească alternative la detenția copiilor imigranților

Agenția ONU pentru drepturile omului i-a solicitat vineri, 22 iunie, administrației de la Washington să-și ''revizuiască'' politica privind migrația și să găsească alternative la detenția imigranților ilegali, susținând în special că minorii nu ar trebui ținuți în arest, chiar dacă sunt însoțiți de părinți, informează Reuters.

''Deși am aflat de decizia SUA de a pune capăt separării, înțelegem că acum se va recurge la detenția unui copil alături de părinți'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, într-o conferință de presă la Geneva.

Armatei SUA i s-a cerut să fie pregătită să găzduiască până la 20.000 de copii de imigranți, au anunțat joi oficiali de la Washington.

Administrația americană a devenit în ultimele zile ținta criticilor interne și internaționale după ce peste 2.300 de minori au fost separați de părinții lor în ultimele cinci săptămâni la frontiera cu Mexic, în aceste cazuri fiind vorba de familii de migranți.

Rezultatele unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos date publicității marți indică faptul că mai puțin de 33% dintre americani susțin politica administrației Trump în domeniul imigrației. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău