ONU denunță un atac ''odios'', după bombardamentul rus asupra orașului Cernigău

  • 20 August 2023 11:15
ONU denunță un atac ''odios'', după bombardamentul rus asupra orașului Cernigău

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a denunțat sâmbătă un nou atac rus ''odios'' care a vizat civili în centrul orașului Cernigău (Cerhihiv), în nordul Ucrainei, atac ce a făcut cel puțin șapte morți și 110 răniți, potrivit autorităților locale, informează AFP.

"Este odios să ataci piața principală a unui mare oraș, dimineața, în timp ce oamenii se plimbă, unii ducându-se la biserică pentru a celebra o sărbătoare religioasă", a denunțat într-un comunicat coordonatoarea umanitară a ONU în Ucraina, Denise Brown.

"Condamn această schemă repetată de bombardamente ruse asupra unor zone populate din Ucraina, (bombardamente) ce cauzează morți, distrugeri masive și nevoi umanitare tot mai mari", a subliniat responsabila ONU.

"Aceasta trebuie să se oprească", a mai cerut Denise Brown, la câteva ore după acest atac sângeros asupra orașului Cernigău, în nordul Ucrainei.

Acest atac cu rachete, care a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, s-a soldat cu cel puțin șapte morți și 110 răniți, un bilanț greu în acest oraș situat la 100 de km de frontiera cu Rusia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău