ONU | Coreea de Nord mută armele nucleare

  • 07 Februarie 2019 09:56
ONU | Coreea de Nord mută armele nucleare

Administrația de la Phenian mută armele nucleare și balistice pentru a le feri de potențiale atacuri militare din partea Statelor Unite, conform informațiilor transmise de un diplomat al Consiliului de Securitate ONU, bazate pe un raport confidențial, relatează CNN, potrivit Mediafax.

Programul nuclear și balistic al Coreei de Nord a rămas intact și nu se observă schimbări majore în comportamentul țării nord-coreene, conform raportului bi-anual.

Președintele american Donald Trump a lăudat săptămâna trecută „progresul semnificativ” în negocierile pentru denuclearizare, dar raportul ONU indică faptul că Administrația de la Phenian își păstrează armamentul pregătit de lansare.

Diplomatul ONU a declarat pentru CNN că raportul prezintă „dovezi consistente privind tendința Coreei de Nord de a-și dispersa armamentul, depozitele și locațiile de testare a armelor”.

Conform concluziilor prezentate în sumar, sancțiunile aplicate împotriva Coreei de Nord nu își ating efectul scontat, acela de a împiedica dezvoltarea programului nuclear și balistic al Phenianului.

 
 Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău