ONU cere Israelului și organizației Hamas încetarea focului

  • 19 Noiembrie 2012 12:10
ONU cere Israelului și organizației Hamas încetarea focului

Secretarul-general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a chemat ambele părți să coopereze cu mediatorii care s-au întrunit în Egipt pentru a negocia o încetare a focului.

Secretarul-general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a cerut organizației Hamas, care controlează Fâșia Gaza, și Israelului să ajungă la o încetare imediată a focului.

Totodată, el a chemat ambele părți să coopereze cu mediatorii care s-au întrunit în Egipt pentru a negocia o încetare a focului.

În pofida unor informații despre un progres diplomatic la Cairo pentru încetarea focului, armata israeliană continuă să pregătească o posibilă incursiune terestră în Fâșia Gaza.

Nabil Abu Rudeina, din conducerea Organizației pentru Eliberarea Palestinei, nu crede că se va ajunge la o încetare a focului în următoarele zile.

Intensitatea atacurilor palestiniene s-a diminuat în ultimele 24 de ore, ca urmare a ripostelor israeliene.

Conducerea palestiniană de la Ramallah a cerut un summit de uregnță al Ligii Arabe la Gaza.

Mussa Abu Marzuk, din conducerea politică a organizației islamiste Hamas, respinge condițiile încetării focului pe fondul unei posibile operațiuni militare terestre. Hamas nu este de acord cu delimitarea unei zone tampon între Gaza și Israel.

Totodată, Abu Marzuk a declarat într-un interviu la Al Arabiya că facțiunile rezistenței vor continua să se înarmeze.

Purtătorul de cuvânt al Hamas de la Gaza, Sami Abu Zuhri, spune că eforturile egiptene de mediere nu au dat rezultate.

Aviația militară israeliană ripostează la fiecare atac palestinian

Ieri au fost trase din Fâșia Gaza asupra Israelului peste 70 de rachete.

Conducerea palestiniană de la Ramallah a cerut un summit de urgență al Ligii Arabe cu privire la situația din Fâșia Gaza, în timp ce un lider din conducerea politică a Organizației Hamas a respins condițiile încetării focului, pe fondul unei posibile operațiuni militare terestre în Fâșia Gaza.

Președintele Mahmoud Abbas îndeamnă palestinienii din Fâșia Gaza la prudență, unitate și să se manifeste pașnic față de ripostele istraeliene pe care le-a numit "agresiuni".

Organizația islamistă Hamas, care împreună cu aripa militară Ezzedin El-Kassam este catalogată "entitate teroristă" în documentul oficial al Uniunii Europene, a difuzat un nou videoclip, reînnoind campania atentatelor sinucigașe în Israel.

"Așteptați-ne din nou în magazine, autobuze și cafenele" se spune reverberat în coloana sonoră a videoclipului.

Poziția palestiniană, expusă fără echivoc de către Hamas, îndeamnă la moarte teroriștii pe care o parte a presei occidentale îi numește "militanți".

Guvernul de la Ierusalim dezminte că ar exista vreo presiune asupra Israelului în vederea unei încetări a focului. Armata ripostează la fiecare atac palestinian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău