ONU: 64 civili uciși, 121 răniți în Irak în aprilie 2018

  • 02 Mai 2018 21:11
ONU: 64 civili uciși, 121 răniți în Irak în aprilie 2018

64 de civili au fost uciși și alți 121 răniți în aprilie în violențe și atacuri teroriste în Irak, a indicat miercuri Misiunea ONU de Asistență pentru Irak (UNAMI).

Într-un comunicat al UNAMI nu este dat nici un număr de victime în rândul membrilor forțelor de securitate, deoarece armata irakiană refuză să ofere informații despre victimele din rândul trupelor sale.

Majoritatea victimelor civile s-au înregistrat în provincia irakiană Anbar (vest), unde 24 de civili au fost uciși și alți 29 răniți, potrivit comunicatului.

Jan Kubis, emisarul ONU pentru Irak și șef al UNAMI, a afirmat că ''cifrele privind victimele continuă să scadă constant după înfrângerea militară a Daesh (gruparea Stat Islamic) anul trecut'', se precizează în comunicat.

''Este o veste bună, dar cea mai bună veste va fi când în Irak nu va mai exista amenințarea teroristă și va fi pace'', a adăugat el.

Situația din domeniul securității în Irak s-a ameliorat semnificativ după ce forțele de securitate irakiene i-au învins complet pe militanții grupării extremiste Stat Islamic pe teritoriul țării la sfârșitul lui 2017.

Cu toate acestea, mici grupuri și indivizi izolați din rândul militanților extremiști, infiltrați sau regrupați în mediul urban și în zone greu accesibile, întreprind atacuri împotriva forțelor de securitate și a civililor, în pofida unor operațiuni împotriva lor. 

Sursa: RRA
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău