ONG-urile pentru drepturile omului cer respectarea convențiilor internaționale în cazul profesorilor turci de la Liceul „Orizont”

  • 18 Octombrie 2018 12:11
ONG-urile pentru drepturile omului cer respectarea convențiilor internaționale în cazul profesorilor turci de la Liceul „Orizont”

În contextul vizitei președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan în R. Moldova, o serie de organizații care luptă pentru respectarea drepturilor omului, inclusiv rude și susținători ai celor șapte profesori turci de la Liceul ”Orizont” din Chișinău, răpiți și expulzați de autoritățile de la Chișinău, au organizat astăzi o conferință de presă prin care cer respectarea legilor naționale și convențiilor internaționale semnate de R. Moldova.

Ei au calificat răpirea și expulzarea profesorilor turci drept cel mai grav moment din istoria celor aproape 30 de ani de la obținerea independenței și îi condamnă pe cei care au dat curs indicațiilor autorităților moldovene.  

„Cine va răspunde pentru lacrimile și suferința copiilor mei”, a menționat soția unuia dintre  profesorii expulzați.    

Conferința a fost susținută de Amnesty International Moldova, în comun cu RCTV Memoria, Centrul de Resurse Juridice, Centrul de Drept al Avocaților, Promo-LEX.

Amintim că la începutul lunii septembrie șapte cetățeni turci, profesori și angajați ai liceului Orizont din Chișinău au fost ridicați din casele lor de către angajați ai Serviciului Informații și Securitate, duși într-o direcție necunoscută, ulterior se confirma că aceștia deja erau în penitenciarele din Turcia.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău