ONG-urile de media fac apel către PD, în privința îngrădirii accesului jurnaliștilor TV8 și Jurnal TV la sediul formațiunii

  • 03 Octombrie 2018 12:00
ONG-urile de media fac apel către PD, în privința îngrădirii accesului jurnaliștilor TV8 și Jurnal TV la sediul formațiunii

Mai multe organizațiile neguvernamentale de media au transmis un apel către Partidul Democrat, în legătură cu îngrădirea accesului jurnaliștilor de la posturile de televiziune TV8 și Jurnal TV, la briefingurile de presă ale formațiunii.

Prin aceste acțiuni, sunt încălcate atât drepturile jurnaliștilor, cât și libertatea publicului de a fi informat, se arată în declarația societății civile. Experții media atenționează că acțiunile PDM sunt pasibile și de răspundere penală, pentru împiedicarea intenționată a activității mass-media.

ONG-urile au făcut apel și către ambasadele și misiunile diplomatice acreditate în R. Moldova ”să ia notă de acest comportament discreționar al partidului de guvernare”.

Ieri, președintele Parlamentului Andrian Candu, prim-vicepreședinte al PDM, a declarat că partidul nu este instituție publică și poate să-și stabilească propriile reguli.  El a acuzat respectivele posturi că nu ar fi echidistante în raport cu Partidul Democrat.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău