OnePlus a depășit Samsung, devenind noul lider al pieței din Asia

  • 01 August 2018 18:11
OnePlus a depășit Samsung, devenind noul lider al pieței din Asia

Potrivit cele mai recente analize Counterpoint Research, vânzările OnePlus au depășit Samsung pe segmentul premium într-una din cele mai dinamice piețe smartphone din regiunea Asiei.

Cu populație de 1.3 miliarde de locuitori, India oferă o piață de desfacere cu potențial uriaș, pe care Samsung pare să nu o înțeleagă foarte bine. Ajutat de noul model OnePlus 6, producătorul OnePlus a reușit să se mențină deasupra rivalului Samsung în tot intervalul Q2 2018, acaparând nu mai puțin de 40% din piața de telefoane premium.

În mod spectaculos, OnePlus a reușit o creștere de 446% a vânzărilor pe segmentul premium, într-o perioadă în care Apple și Samsung au raportat vânzări în scădere, comparat anului anterior.

Situat acum pe locul 2, Samsung mai realizează 34% din vânzările smartphone la gama premium, în scădere cu 25% față de anul anterior. Totuși, compania stă ceva mai bine la gama de buget, performanțele superioare la partea de fotografie ajutând compania să ajungă din urmă rivalul Xiaomi, cele două companii împărțind cote de piață aproximativ identice, de 30%.

Cu vânzări de aproape trei ori mai mari decât Galaxy S9 Plus, OnePlus 6 este favoritul cumpărătorilor din India, producătorul OnePlus reușind performanța de a vinde 1 milion unități în numai 22 de zile. Per total, piața din India contribuie la aproximativ o treime din vânzările OnePlus la nivel global.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău