Omul de televiziune Ecaterina Ichim-Căldarii a lansat cartea „Clipe de zbor”

  • 07 Februarie 2020 18:00
Omul de televiziune Ecaterina Ichim-Căldarii a lansat cartea „Clipe de zbor”

Omul de televiziune Ecaterina Ichim-Căldarii a adunat într-o carte date documentare despre rădăcinile neamului din care se trage. Volumul „Clipe de zbor” include, pe lângă arborele genealogic al familiei sale, poeziile scrise și textele mai multor piese cântate de-a lungul timpului. Lansarea cărții a acut loc vineri, 7 februarie, în incinta Bibliotecii Naționale, transmite IPN.

Autoarea spune că a muncit aproape 15 ani la acest volum și a ales să lanseze această carte exact în ziua când împlinește vârsta de 70 de ani, pentru a avea alături toate rudele.

„Arborele (genealogic) este ca un fel de omagiu adus părinților mei, care mi-au dat viață. Prin ei sunt cine sunt”, a spus autoarea.

Interpreta Veronica Văluță-Bantaș, prezentă la eveniment, menționează că a ajuns om de artă și datorită Ecaterinei Ichim-Căldarii. Astăzi are în repertoriul două piese scrise de ea.

Interpreta de muzică populară și romanțe Ileana Țurcanu, care se regăsește în arborele genealogic al familiei, menționează că volumul este „o realizare foarte frumoasă pentru întreg neamul lor”. „Suntem nespuși de bucuroși că avem un așa mare eveniment în familie, ca să ne știm trecutul, rădăcinile noastre”, a spus interpreta.

Volumul „Clipe de zbor” a apărut în 200 de exemplare. Ecaterina Ichim-Căldarii a lansat și în 2005 o carte, de poezii: „Floare în toamnă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău