OMS vine cu un avertisment privind pandemia COVID-19 după reuniunea de ieri

  • 02 August 2020 11:10
OMS vine cu un avertisment privind pandemia COVID-19 după reuniunea de ieri

Organizația Mondială a Sănătății, reunită sâmbătă, la Geneva, a avertizat că este probabil ca pandemia noului coronavirus să fie "foarte lungă", informează Agerpres.

Comitetul de urgență al organizației, care s-a întrunit începând de vineri pentru a patra oară pentru o nouă evaluare a pandemiei, "a subliniat că durata sa va fi cu siguranță foarte lungă", conform comunicatului OMS.

"OMS continuă să estimeze că riscul reprezentat de COVID-19 este foarte mare". Comitetul de urgență (format din 18 membri și 12 consilieri) "a subliniat importanța unui răspuns la pandemie care trebuie să fie național, regional și global", se mai arată în comunicat.

Pandemia noului coronavirus a infectat cel puțin 17.6 milioane de persoane pe glob, înregistrându-se peste 680.000 de decese, conform cifrelor raportate de AFP din surse oficiale.

Comitetul de urgență a solicitat OMS să ofere tuturor țărilor îndrumări pragmatice cu privire la modalitatea de gestionare a pandemiei "pentru a reduce riscul ca reacțiile la epidemie să slăbească, într-un context de presiuni socio-economice".

Totodată, comitetul recomandă OMS să accelereze cercetările asupra punctelor încă necunoscute ale virusului, în special originea animală și posibilele sale mijloace de propagare prin animale.

Este solicitată, de asemenea, clarificarea unor puncte precum "modul de transmitere (a virusului), mutațiile sale potențiale, imunitatea și corelările de protecție". Ședința comitetului, care a durat șase ore, a avut loc la sediul OMS din Geneva, câțiva participanți fiind prezenți în sistem videoconferință. Următoarea reuniune urmează să aibă loc peste trei luni.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău