OMS va lansa o aplicație de evaluare a simptomelor COVID-19 și a identificării bolnavilor

  • 10 Mai 2020 16:25
OMS va lansa o aplicație de evaluare a simptomelor COVID-19 și a identificării bolnavilor

Numeroase țări și-au lansat aplicații de detectare și localizare a persoanelor cu simptome ale bolii COVID-19, însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) dorește să vină în sprijinul celor care nu dispun de mijloace pentru a dezvolta astfel de programe, informează DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, Bernardo Mariano, de la OMS, a declarat într-un interviu pentru Reuters că organizația intenționează să lanseze luna aceasta, la nivel mondial, o aplicație de evaluare a simptomelor bolii și de detectare a persoanelor cu care bolnavii intră în contact, scrie Mediafax.

Orice guvern poate lansa o versiune personalizată a acestei aplicații, a declarat Mariano, dar cea de bază va ajuta țările "care nu au nimic".

Organizația vrea să adauge și funcția de localizare a persoanelor cu care se intră în contact și, în acest sens, a apelat la Apple și Google pentru a putea utiliza tehnologiile lor din domeniu.

Chestiuni legale și privind viața privată a împiedicat OMS să se implice până acum, a spus Mariano. Apple și Google au promis că vor folosi un sistem descentralizat care va asigura protecția datelor personale, dar încă există îngrijorări legate de faptul că anumite companii vor folosi aceste informații pentru a obține ulterior profituri.

Chiar și o versiune de bază a aplicației de evaluare și detectare a simptomelor s-ar putea dovedi vitală. O aplicație OMS disponibilă la nivel global ar oferi mai multe informații despre coronavirus și ar determina mai multe persoane să solicite să fie testate.

Pe de altă parte, localizarea persoanelor cu care se intră în contact poate fi la fel de crucială după relaxarea măsurilor de sigurață, pentru că ar detecta cu o mai mare acuratețe răspândirea virusului și ar ajuta la limitarea eventualelor restricționări de circulație ulterioare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău