OMS 'va face totul' pentru a afla originea coronavirusului, dă asigurări Tedros Adhanom Ghebreyesus

  • 30 Noiembrie 2020 20:21
OMS 'va face totul' pentru a afla originea coronavirusului, dă asigurări Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al OMS a promis luni că agenția pe care o conduce va face totul pentru a afla originea virusului SARS-CoV-2, care a provocat pandemia de COVID-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus respingând acuzațiile potrivit cărora organizația a fost prea complezentă față de China, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Vrem să cunoaștem originea și vom face totul pentru a o cunoaște', a promis Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cărui agenție speră să trimită în scurt timp o echipă științifică internațională în regiunea chineză Wuhan, considerată locul de naștere al pandemiei.

'Nu există nimic de ascuns', a dat el asigurări.

'Poziția OMS este foarte, foarte clară: trebuie să cunoaștem originea acestui virus, pentru că aceasta ne poate ajuta să prevenim viitoare epidemii', a afirmat el, subliniind că este vorba despre o 'chestiune tehnică' și regretând că unii au 'politizat-o'.

Echipa internațională formată dintr-o duzină de oameni de știință în diferite domenii de competență are ca misiune să identifice originile virusului și modul în care acesta s-a transmis la om. Echipa nu a putut deocamdată să se deplaseze în China, unde noul coronavirus a fost depistat pentru prima oară la sfârșitul lui 2019.

OMS a declarat săptămâna trecută că speră că echipa internațională, care desfășoară videoconferințe regulate cu experții chinezi, 'să poată fi desfășurată cât mai curând posibil' pe teren, dar până acum nu a fost avansată o dată.

'Poziția OMS a fost foarte clară. Vom începe să studiem plecând de la Wuhan și ne vom baza pe rezultatele obținute pentru a determina dacă există alte piste de explorat', a explicat Tedros.

'Nu ne vom opri să căutăm adevărul privind originea virusului, dar ne vom baza pe știință', a subliniat el.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
0
Ninsoare
Umiditate:86 %
Vint:7,2 m/s
Fri
-1
Sat
1
Sun
0
Mon
2
Tue
0

Curs oficial BNM 28 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0295 -0.0678
USD 17.3561 -0.0272
RON 4.3139 -0.0137
UAH 0.6161 -0.0014
RUB 0.2294 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău