OMS | Pandemia de COVID-19 ar putea duce la o mai mare obezitate în rândul copiilor

  • 11 Mai 2021 12:17
OMS | Pandemia de COVID-19 ar putea duce la o mai mare obezitate în rândul copiilor

Biroul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că pandemia de coronavirus ar putea avea efecte neprevăzute - ducând la o mai mare obezitate în rândul copiilor, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Un raport al biroului regional al OMS publicat marți a constatat că închiderea școlilor în timpul perioadelor de lockdown ar putea avea consecințe negative asupra nutriției și exercițiilor fizice în rândul copiilor, în condițiile în care aceștia sunt privați de activități școlare.

"COVID-19 ar putea amplifica una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe din regiunea europeană a OMS - creșterea obezității la copii", a declarat Hans Kluge, director regional al biroului OMS pentru Europa.

Kluge a declarat că supraponderalitatea și obezitatea sunt legate de boli care pot pune viața în pericol, precum bolile cardiovasculare, diabetul și cancerul.

Pentru a evita un impact negativ asupra viitorului copiilor, oficialul OMS a cerut implementarea de politici bazate pe știință pentru promovarea dietelor sănătoase și a activității fizice - cum ar fi taxele pe băuturile îndulcite, conform raportului.

Studiul a constatat că aproape unul din trei copii din regiune cu vârsta cuprinsă între șase și nouă ani era supraponderal, conform unui sondaj realizat în 36 de țări.

Cea mai gravă situație a fost constatată în țările mediteraneene, deși se remarcă o îmbunătățire treptată în state precum Grecia, Italia, Portugalia și Spania, afirmă OMS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău