OMS: Omicron are un număr fără precedent de mutații la proteina spike. Ce spune unul dintre primii medici care au descoperit tulpina

  • 29 Noiembrie 2021 09:58
OMS: Omicron are un număr fără precedent de mutații la proteina spike. Ce spune unul dintre primii medici care au descoperit tulpina

Omicron, noua variantă a coronavirusului, este detectată rapid în tot mai multe țări, în timp ce unele guverne iau restricții contra călătoriilor internaționale pentru a încerca să se izoleze. Răspândirea B.1.1.529, o tulpină cu peste 30 de mutații în partea de virus vizată de actualele vaccinuri, este, probabil, mult mai mare decât cea descoperită prin teste, transmite hiotnews.ro.

Potrivit sursei citate, duminică, medicul sud—african Angelique Coetzee, unul dintre primii ce a suspectat că este vorba de o nouă variantă de Sars-Cov-2, a spus că simptomele de până ale pacienților cu Omicron au fost ușoare, fiind tratați acasă. De asemenea, ea a spus că cei infectați nu a u avut pierderi de gust sau de miros și că nu s-a consemnat vreo scădere majoră a nivelului de oxigen.

Cele mai noi informații despre Omicron, LIVETEXT:

09.48 OMS: "Omicron are un număr fără precedent de mutații la proteina spike, unele fiind îngrijorătoare din cauza potenșialului impact asupra traiectoriei pandemiei”

09.47 Japonia ia exemplul Israelului și își închide granițele pentru străini

07.18 Moderna: Omicron ar putea evita protecția vaccinurilor actuale / Dacă va fi nevoie de un vaccin complet nou, va fi gata la începutul lui 2022

Cel mai înalt oficial american în domeniul bolilor infecțioase, Dr. Anthony Fauci, i-a spus duminică președintelui Joe Biden că va dura aproximativ două săptămâni pentru a avea informații definitive despre noua variantă de coronavirus Omicron, care a provocat noi restricții de călătorie și a zguduit piețele financiare.

Fauci a declarat că el crede că vaccinurile existente probabil oferă "un grad de protecție împotriva cazurilor grave de COVID", iar oficialii au reiterat recomandarea ca americanii vaccinați să facă doza booster.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău