OMS le cere persoanelor vaccinate să poarte în continuare masca de protecție: Tulpina Delta se răspândește tot mai mult

  • 06 Iulie 2021 12:52
OMS le cere persoanelor vaccinate să poarte în continuare masca de protecție: Tulpina Delta se răspândește tot mai mult

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează persoanele imunizate cu schemă completă că nu ar trebui să se simtă în siguranță doar pentru că au făcut ambele doze de vaccin și le recomandă acestora să poarte în continuare masca de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte măsurile de siguranță anti-Covid, deoarece varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândește rapid pe tot globul, scrie CNBC, citat de digi24.ro.

„Oamenii nu se pot simți în siguranță doar pentru că au făcut cele două doze de vaccin. Încă trebuie să se protejeze”, a declarat Mariangela Simao, director adjunct al OMS pentru accesul la medicamente și produse de sănătate, menționează sursa citată

„Vaccinul singur nu va opri transmiterea. Oamenii trebuie să continue să folosească măștile în mod constant, să fie în spații ventilate, să păstreze igiena mâinilor, distanțarea fizică, să evite aglomerația. Acest lucru continuă să fie extrem de important, chiar dacă sunteți vaccinat, atunci când există o transmisie comunitară”, a adăugat acesta.

Oficialii OMS au precizat că recomandă aceste măsuri persoanelor vaccinate, deoarece o mare parte din populația lumii este nevaccinată și variantele extrem de contagioase, cum ar fi Delta, se răspândesc în multe țări, provocând focare.

Săptămâna trecută, în ciuda succesului campaniei de vaccinare, Israel a raportat o dublare a numărului de cazuri de coronavirus. Mai mult decât atât, 14 dintre cele 35 de persoane aflate în stare gravă în spitalele din țară sunt vaccinate cu ambele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech, ceea ce arată cât de puternică este varianta Delta a coronavirusului.

„Da, puteți reduce unele măsuri și diferite țări au recomandări diferite în acest sens. Dar este încă nevoie de precauție”, a declarat Bruce Aylward, un consilier principal al directorului general al OMS. „După cum vedem, apar noi variante”, a adăugat acesta.

OMS a precizat săptămâna trecută că Delta devine varianta dominantă a bolii la nivel mondial. Oficialii OMS au declarat că varianta, descoperită pentru prima dată în India, s-a răspândit în cel puțin 92 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău